Volim ražano brašno. Hlebovi i peciva koja se spremaju s njim imaju fantastičan, malo opor ukus, a korica uvek bude čvršća i hrskavija. Ali ražano brašno može da vas dobro namuči.
Kuva i piše:
Irina Ljubić
Kada punim plavi patlidžan, obično njegovo meso ostavim za nešto drugo. Ovog puta sam ga iskoristila za paštetu.
Kockicama od patllidžanovog mesa, koje se stavili u secko, dodajte kapare, bademe, beli luk u granulama, kumin, pavlaku i napravite namaz za doručak.
Uvek možete da eksperimentišete sa začinima, formama i bojama, zato je kuvanje druga reč za umetnost.
Prijatno!
jel moze ovaj namaz ako sam u restrikciji zbog pavlake?
Može. Pavlaka se jede u restrikciji samo ne prečesto i mnogo.
Da li se patlidzan termicki obradjuje ili se koristi sirov?
Termički se obradi, najbolje da se ispeče
Postoji li neki posni supstitut za pavlaku?
Ne.
Sve mi je jasno vezano za ishranu i na tome hvala, ali postoji par nedoumica koje ne mogu da rešim. Živim na moru, dostupni su mi svi morski plodovi, a o njima se generalno malo piše. Trenutno sam na rezimu restrikcije i volela bih da znam šta je sa lignjama, gamborima,hobotnicama, skoljkama… kapiram da bi to trebalo da je dozvoljeno, ako ne za veceru onda za rucak? Hvala ????
Da, ali van restrikcije, strpite se malo 🙂