Mislim da je proso moja omiljena žitarica. Veoma je blagog ukusa i slaže se sa …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Došlo vreme da se ponovo čisti rižider.
Kupila sam nekoliko vrsta maslina za malo veću večeru i, naravno, od tada se vuče po nekoliko komada od svake vrste. A pošto znam da ih neću ovako pojesti (jer bi to već do sada uradila, pošto ih svaki dan iznesem na sto), odlučila sam da napravim paštetu. Pored ajvara, ionako nemam ništa za mazanje u frižideru trenutno.
A da namaz ne bi bio previše jak, u paštetu sam ubacila i ono malo badema što mi je ostalo od nekog kolača.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Njih sam prethodno veče potopila u mlaku vodu i ostavila do jutra. Ujutru sam ih oljuštila, ubacila u blender, dodala masline i samlela. Kada se već napravila homogena smesa, dodala sam i malo maslinovog ulja.
Ako želite da bude pikantnije, dodajte i neke začine, samo nemojte so, jer su one već dosta slane.
I eto namaza. Pet minuta posla.
Ja sam imala zelene, crne i sušene masline. Naravno, pre blendera izvaditi koštice, ako ih imaju. Ovako spremljen namaz može da stoji nekoliko dana u frižideru bez problema. Samo ga poklopite da se ne bi sušio.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Prijatno!