Pasta za doručak? Zašto da ne

08/06/2015

Pasta sa sirom i slaninom 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Paste su obično najveći uzročnik povećanja zadnjeg trapa. Barem u mom slučaju. Zato što sam ih skoro uvek jela uveče. Sad ih retko jedem i za ručak, uglavnom samo za doručak.

Možete da kupite bilo koju integralnu pastu, ima ih u radnjama zdrave hrane, samo gledajte sastav. Često se u njima nalazi i belo brašno, pa takve preskočite. Od speltinog i ražanog brašna su uglavnom “čiste”. I vodite računa koliko ih kuvate jer budu mnogo brže gotove od standardnih rezanaca. A nema ništa gore, nego raskuvana pasta.

Pasta sa sirom i slaninom 1 s

Ovog puta sam išla na prolećnu varijantu, bez teškog sosa i kačkavalja. Stavila sam sitan sir, proprženu slaninu, bosiljak, paradajz, zelene masline i malo morske soli.

Prijatno!



2 komentara

  1. Pozdrav! Vidim da je navedeno speltino i razano brasno za testeninu. Da li to znaci da od celog psenicnog brasna ne valja?

Ostavite komentar