Integralna pasta sa prženim jajima

29/08/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Poslednjih nekoliko godina se zaista trudim da budem orgnazovana. U poslu, privatnom životu, pa i u kuhinji. Ne mora uvek da bude puna, ali se trudim da osnovne stvari stalno imam: jaja, brašno, maslinovo ulje, puter, tunjevinu….. I tako ne mogu da ostanem gladna. Takođe, uvek imam neke žitarice, ali ako zaboravim da ih uveče potopim, izbegavam ih za doručak. Lepinje se brzo prave, ali nekad ne dovoljno brzo. I onda je tu pasta!

Možete da kupite nekoliko kesa, stavite u fioku, i iskoristite onda kada nemate pametniju opciju. Jako brzo se skuva, mnogo brže nego klasična pasta od belog brašna. Jedino vodite računa o deklaraciji kada je kupoujete jer sve više ima integralnih pasta, ali sa belim brašnom i krupicom.

Više volim kada su od 100% integralnog brašna, mada i ta pasta može s vremena na vreme da se provuče.

A ovog jutra sam baš pravila brzinsku varijantu.

Uključila sam dve ringle. Na jednu sam stavila vodu da se kuva, a na drugu tiganj. Kada je voda provrela, malo sam je posolila i ubacila pastu. Uključila sam drugu ringlu, ubacila maslo svinjske masti, jaja skoro uvek pravim na njoj. Kada se zagrejala, smanjila sam temperaturu i ubacila dva jaja. Poklopila sam ih i čekala da se ispeku.

Pasta sa jajima 2 s

Pasta i jaja su bila gotova skoro u isto vreme. Testeninu sam procedila, ubacila u činiju, prelila sa malo maslinovog ulja, posolila je i pomiberila. Sve sam dobro promešala, dodala preko ispržena jaja i naseckan vlašac. i imala sam odličan doručak.

Pasta sa jajima 3 s

Šta ste vi lepo jeli?2 komentara

Ostavite komentar