Kuva i piše: Robert Denić Sastojci: – pileći file ( oko …
Konačno i ja da uživam u činjenici da sam izašla iz restrikcije.
Ovog puta za ručak pasta od speltinog brašna. Imate da je kupite u prodavnicama zdrave hrane, samo uvek pročitajte deklaraciju. Neke su od 100% spelte, a u nekima ima pšenične krupice. Ovu sa krupicom bi trebalo da izbegavate, posebno ako ste u restrikciji iako tada pastu možete ponekad za doručak.
Pastu sam skuvala kao i običnu, sa posoljenom vodom. Samo vodite računa da se ova pasta jako brzo skuva, bilo bi loše da vam se raspadne.
Za sos vam treba:
- Pola većeg plavog patlidžana
- Pola veće tikvice
- Pola paradajz sosa bez šečera
- Pola glavice crnog luka
- So, biber, malo čilija ako volite ljuto
- Nekoliko listića svežeg bosiljka
- Seckane masline
Na malo ulja propržite iseckan luk, patlidžan i tikvicu. Dodajte sos i začine, a pred sam kraj kuvanja svež bosiljak i masline. Pustite sos da se krčka na tihoj vatri da se zgusne. Kad bude gotovo, samo izmešajte sa pastom. Pošto sam van restrikcije, mogla sam da dodam i kašiku pavlake. Ali ovih dana preterujem sa mlečnim pa sam odlučila da malo povedem računa. Ipak mlečno goji.
ps. Plavi patlidžan posolite kada ga iseckate i ostavite da pusti vodu. Tako će iz njega izaći i gorčina.
Prijatno!