Pasta sa humusom i semenkama

12/12/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Organizam voli promene, iznenadite ga s vremena na vreme.

Nikada mi neće biti jasni ljudi koji maltene svaki dan jedu jedno te isto. Prema pravilima hrono ishrane, doručak treba da bude mastan i da ta masnoća dolazi, pre svega, iz životinjskih masti. I uglavnom se držim toga. Ujutru menjam jaja, sir, suhomesnato, povremeno puter, domaće paštete…. Ali s vremena na vreme, barem jednom nedeljno, spremim nešto što ne sadrži životinjske masnoće. Da malo razmrdam telo.

Bez obzira na verski post, imam posne obroke. Nekad doručak, nekad ručak, nekad večeru. Nekad sva tri obroka spojim. Užina, prema pravilima ishrane, ionako uvek treba da bude posna.

Da li želite da dobijate obaveštenja od bloga Hrono kuhinja?

Ovog jutra sam spremala pastu. Ili kao što neko u komentarima na blogu reče – rezance. Skuvala sam ih u malo vode, pazite da se ne prekuvaju jer mnogo brže budu gotovi nego rezanci od belog brašna.

Prebacila sam ih u činiju, dodala kašiku humusa. U tiganju sam malo prepekla semenke susama, bundeve i suncokreta pa i njih ubacila u činiju. Sve sam zalila maslinovim ulje, dodala par maslina i malo začina. Volim ljuto od ranog jutra pa sam stavila i čili.

I prijalo je. Probajte s vremena na vreme.Ostavite komentar