Pasta od spelte sa susamom i slaninom

25/08/2015

Pasta od spelte sa susamom i slaninom s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Od kako sam počela da se hranim po principima hrono ishrane, maltene sam  izbacila ugljene hidrate iz ručka i večere. Tu i tamo pojedem pirinač za ručak, ali zaista retko. Još ređe krompir, uglavnom kada mi hormoni polude. Sve žene znaju o čemu pričam. Nekome se jede slatko, a meni krompir sa puterom i kačkavaljem. I kada se takav napad desi, ja se prepustim. Ali sam takav ručak imala možda tri puta za poslednjih šest meseci. Ugljene hidrate, pa i pastu, jedem uglavnom samo za doručak.

Ne pravim je sama, kupujem, i to najčešće onu od 100% spelte. Kuva se kao i obična pasta, samo joj treba manje vremena, pa gledajte da je ne raskuvate.

Iseckala sam slaninu na tračice i propržila je sa malo belog luka. U pastu sam stavila jednu kašiku pavlake promešala, posula slaninom i belim lukom, dodala soli, bibera i tostiran (propržen) susam. Malo peršuna i to je to.

Prijatno!



3 komentara

 1. Draga Ana,

  Mnogo mi se dopadaju sastojci recepta za pastu od spelte sa susamom i slaninom. Hrono ishrana je za mene svet koji sam od skora otkrila. Prošla sam kroz restriktivnu fazu, ali me opet zanima: da li sam pogrešno razumela, ili žitarice (testenina od spelte) i meso (slanina) ne idu zajedno? Da li postoje izuzeci, ili su ipak “izleti” ovog tipa ponekad dozvoljeni?

  Uzgred, recepti su predivni. Deluje mi da iskreno uživate u tome što radite, i ja vas u tome bodrim.

  Svako dobro,
  Aleksandra

  1. Hvala Aleksandra. Testenina može da se meša sa slaninom ali za doručak. Van restrikcije možete da pojedete pastu za ručak ali ne bi trebalo sa proteinom.

 2. Meni vaši recepti odgovaraju jer volim zdrave obroke posle kojih se osećam dobro. Hrono ni ne znam čemu baš služi, u svakom slučaju, podržavam:)

Ostavite komentar