Pasta od spelte sa poširanim jajima

02/10/2015

Pasta sa posiranim jajima 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Primetili ste da u poslednje vreme preterujem sa poširanim jajima. To je zato što sam savladala tehniku mućenja u ubacivanja jaja u vrelu vodu do te mere da bih mogla to da uradim zatvorenih očiju. Valjda… 🙂 .

Iako deluje komplikovano, ovo jedan od najbržih doručaka koje spremam. Pasta od spelte se mnogo brže skuva nego ova klasična od belog brašna. A za jaja vam bukvalno treba 3 minuta. U stvari, dva puta po tri minuta jer još nisam probala da poširam više jaja odjednom, već ubacujem jedno po jedno.

U jednu šerpu sipate vodu za pastu, u drugu vodu za jaja. Kada voda provre, u jednu ubacite malo soli i pastu. Tenperaturu kod druge šerpe smanjite tek da voda struji, zavrtite vodu mutilicom za kolače i ubacite jaje. Već psole tri minuta možete da ga izvadite napolje, biće lepo poširano i imaće gustinu baš kakvu volim. Onda ponovo zavrtite vodu i ubacite drugo jaje. Dok ono bude gotovo, biće i pasta.

Špagete izručite u činiju, pospete sa iseckanim mladim lukom, peršunom i crnim maslinama. Stavite jaja, sve malo posolite i pobiberite i zalijete hladno ceđenim maslinovim uljem.

Pasta sa posiranim jajima 3 s

Uzmete viljušku, pocepate jaja tako da žumance počne da curi. Malo mrljenete po činiji da se sve poveže i uživate.

Pasta sa posiranim jajima 2 s

Prijatno!2 komentara

Ostavite komentar