Pasta od đumbira i belog luka

26/03/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Malopre sam sela za kompjuter da pregledam fajlove i shvatila da i dalje postoji puno jela i sitnica koje smo napravili poslednjih meseci a koje još nisu ugledale svetlost dana.

I za neke je bolje da se sad objave. Koliko mogu da primetim, trenutno većina ljudi oko mene (uključujući i mene) kašljuca, kija… da li zbog promene vremena ili alergije, svejedno je. E, ova pasta je savršena za tako nešto. Pročistiće vaše sinuse i grlo i obradovati nepce. Jaka jeste, ali vi kontrolišete količinu koju ćete uzeti. Oni koji vole blažu hranu, staviće manje, oni koji vole jako, staviće više.

Spremala sam je kada smo imali indijsku kuhinju na Pidžama žurci, ali sam je jela sa svim ostalim kuhinjama 🙂 . Stavljala sam je u svakakva jela, pa čak i ujutru na prepečen tost sa puterom. Fantazija!

Pogledajte indijsku kuhinju u hrono varijanti:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/301134870550836/

Pasta se sprema jako jednostavno i potrebne su vam samo četiri namirnice: đumbir, beli luk, morska so i malo maslinovog ulja. Količine su proizvoljne, napravite koliko želite, jedino je bitno da bude ista mera đumbira i luka. Uzmite dve iste činijice ili činije i napunite ih tako da izgledaju isto.

Đumbir oljuštite, mislim tako sam ja uradila, mada sam videla u nekim receptima da ga stavljaju samo blago očišćenog. Isecite ga na veličinu čena belog luka. Sve stavite u blender, dodajte soli po ukusu i meljite. Dodjte po malo maslinovog ulja tek toliko da pogurate smesu da se brže napravi i da bude homogena. Ne bi trebalo da vam ostanu krupni delovi već sve treba da bude konzisetncije paštete.

Nisam pravila veliku količinu pa sam sve pojela za par dana, ali sam čitala u različitim tekstovima da je često čuvaju i duže tako što je drže u pasterizovanim teglama u frižideru.

Pogledajte kako je sve na kraju izgledalo:

Odlično ide u ručak, večeru, slaže se s mesom, ribom, povrćem, različitim sosovima, puterom, hlebom…. Nema u šta ne može da se stavi. Osim možda u neke kolače.

Afterparty:

Savršen dodatak svemu. Javite kada je isprobate.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”Ostavite komentar