Retko šta se brže spremi za doručak od američkih palačinki i kajgane.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovo je jedno od mojih omiljenih jela. Volim ih i za doručak i za ručak. naravno, oni koji su na hrono ishrani u restrikciji, ovo mogu da jedu sa pre podne.
Treba vam:
- 5 ili 6 većih paprika (zavisi od broja ljudi)
- 300 grama švapskog ili feta sira (oni koji nisu u restrikciji i prave za ručak neka koriste mlad ili švapski sir)
- 2 ili 3 čena belog luka
- jedno jaje (može i bez toga samo se doda malo kisele vode)
- so, biber (ako koristite fetu, so vam neće trebati)
- malo maslinovog ulja
Paprike očistite ali sačuvate deo sa peteljkama da blago zatvorite paprike kako fil ne bi puno iscureo. Smutite jaje, sir, presovan beli luk i ulje, začine po želi. Napunite paprike i stavite ih u blago nauljen pleh ili umesto ulja stavite pek papir.
Malo ulja utrljajte u paprike odozgo. Peku se oko 40 minuta na 220 stepeni. Prvo možete da ih pečete pokrivene folijom, da ne bi koža mnogo izgorela, a onda ih pred kraj otkrijte da se uhvati korica.
Prijatno!
Šta je ovo poreeeed???? Paprike jedem od malena po maminom, vrlo sličnom receptu, samo bez jaja i pržene na masti 😀 Ali ovo pored baš mami :)))
Ovo pored je garlic bread iliti hleb sa belim lukom. Pomešam puter, zgnječen beli luk, malo soli i svež peršun, namažem na hleb i stavim u toplu rernu da se zapeče
Postovana jel to znaci da mogu samo da se jedu za dorucak? Ako sam u periodu restrikcije?
Da.