Paprike punjene piletinom

10/07/2015

Paprike punjene piletinom s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Da mi je neko rekao da ću se 2015. godine radovati paprikama na popustu, rekla bih mu da je pesimista, malo lud ili glup. U svakom slučaju – zlonameran. Mislila sam da je vreme nenormalnih cena i nikakvih plata iza nas. Ali sam se prevarila. Pa se tako nasmešim baburama na akcijima, umesto dobrim cipelama. Slika naše stvarnosti.

Pa, ako vam se posreći da naletite na paprike koje koštaju ispod 400 ili ispod 200 dinara za kilogram, evo finog recepta za večeru. Ja sam na njih naišla i sada ću ih maksimalno iskoristiti.

Za dvoje je potrebno:

  • 4 veće babure
  • 2 pileća filea
  • mala glavica crnog luka
  • 1/3 srednje tikvice
  • maslinovo ulje
  • so, biber, kari

Luk iseckate na sitno i stavite da se dinsta na malo maslinovog ulja. Kada počne da se cakli dodate piletinu koju ste samleli u blenderu, a zatim i narendanu tikvicu. Ne morate da je cedite od vode. Pustite da se sve dinsta par minuta, a zatim začinite i napunite babure koje ste isekli po sredini. Uvek ostavim i peljku da viri, tako mi je svako jelo rustičnije i lepše.

Stavite u zagrejanu rernu i pustite da se “krčka” 20 minuta, nije potrebno više, jer će meso biti prakttično gotovo onda kada napunite paprike. Ja sam se malo “zapričala” na Fejsbuku pa nisam na vreme isključila rernu, što se da videti po pitamnelim delovima na vrhu. Kamuflaža paršunom nije bila 100% uspešna.Ostavite komentar