Paprikašarenje

18/01/2016

Paprikas ss

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Paprikaš je jedno od najjednostavnijih jela. Može biti juneći, svinjski, pileći. Koji god da odaberete slatko čete ručati. Ali, zaboravite na kombinaciju sa krompirom.

Ovo je svinjski paprikaš sa prokeljom. Luk crni i praziluk prodinstati na masti. Dodati kocke svinjetine od buta ili šola. I njih prodinstati, pa naliti paradajzom i doliti i jedan decilitar belog suvog vina. Za čorbastiju varijantu slobodno nalijte u malo vode. Začinite alevom paprikom (ljutom ukoliko volite), suvim začinima i posolite. Za oko jedan sat meso će biti skroz mekano. Tada u paprikaš dodajte opran prokelj, 3-4 čena belog luka i pazite da se prokelj ne prekuva.

Ko ne voli prokelj neka u paprikašarenju pusti mašti na volju i doda kelerabu, karfiol, brokuli, tikvicu…

I da, ovo jelo nije u savdji sa restrikcijom i može se i sutra slatko jesti…



2 komentara

  1. Ova varijanta sa dinstanjem luka mi je potpuno nepoznata. Iskreno, prvi put cujem za tako nesto. U kojim krajevima u Srbiji se paprikas tako priprema? Ali mi je interesantno ovo sa prokeljom:-)

  2. vojvodina ni ne zna za nacin bez dinstanja. na koji nacin vi pravite paprikas ili gulas?

Ostavite komentar