Inspiraciju mi je dala moja draga prijateljica Mila pa sam po njoj i nazvala ovaj hleb.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ako ne volite da vam nešto pecne grlo dok jedete, onda smanjite količine začina za polovinu jer su ovi mafini zaista, kako im ime kaže, papreni!
I oni su bili deo Delikatesnog ponedeljka, ali smo ih spremili u manjoj količini. A deo njih smo slučajno i sakrili od samih sebe, pa smo ih delili tek po završetku večere.
Smesa brašna, jaja i vode je ista kao i u receptu za Delikatesne mafine sa ajvarom i sirom. Generalno, ovo je dosta dobra razmera pa možete da je koristite kao osnovu za različite mafine, samo menjajte ostale sastojke.
Papreni mafini
- 2 jaja
- 1 čaša ražanog brašna
- 1 čaša ječmenog brašna
- 1/2 čaše speltinih mekinja
- 1/3 čaše maslinovog ulja
- 1 ravna kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 čaša kisele vode
- nepuna čaša iseckane slanine na kockice
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika sira (možete i bez njega)
Pomešate brašno, mekinje, prašak za pecivo i začine. U činiji umutite jaja, dodajte kiselu vodu, ulje, zatim suve sastojke, slaninu i sir. Sir zaista možete da preskočite, mi smo hteli da potrošimo ono što smo kupili. Sve lepo umešajte špatulom i punite kalupe za mafine koje ste pre toga podmazali.
Peku se oko pola sata na 220 stepeni.
Prijatno!
fala na site rcepti .Mafinite se perfektni se za promena mesto leb .Zelim vam sve najbolje i uspeh na sva polja