Kuva i piše: Ana Anufrijev Za slavu se pravi brdo kolača. …
Sad mi je žao što na vreme nisam učila od mame kako se prave kolači. Još se ne usuđujem da napravim pravu hrono tortu, jer nisam ekspert ni za ove standardne sa mnogo šećera. Pa se zadovoljavam jednostavnijim stvarima kao što su palačinke.
Napravila sam smesu od heljdinog brašna, recept možete da pogledate ovde.
Zatim sam umutila slatku pavlaku u koju sam dodala 20 kapi stevije. Opet nije ispalo mnogo sltako. Moram da naučim da doziram, sve se plašim da ne preteram pa da stevija ne postane gorka.
Stavila sam šlag u palačinku, maline, a zatim i čokoladu od 70 odsto kakaoa, koju sam pre toga rastopila sa puterom. Kada sam zaklopila palačinku ponovila sam postupak.
Sad kada je gledam, možda je ispala bolje od torte 😉
Uživajte u hrono užini!
Jel mogu palacinke od heljde sa malinama i cokoladom u restrikciji?
Ne. Možete palačinke ujutru kao sladak deo doručka, ali bez voća i šlaga. Pronađite recept za Bebi dol kuglice, to možete da napravite kao namaz
Ana, da li se u hrono ishrani može koristiti brasno od breze koje se od skoro pojavilo i kod nas.
Izvinjavam se nije brasno već secer.
Ne.
Molim vas,koju slatku pavlaku koristite?Mnoge su pune trans masti,a cini mi se da su najnezdravije biljne?
Biljne nikako. samo pravu mlečnu pavlaku od minimum 35 5 mlečne masti. Ako ne nađete u prodavnici uvek ima na pijaci.