Kuva i piše: Mirjana Đurđević Pre godinu …
Ovaj tekst je unet 24. novembra prvi put.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Većina ljudi prestane da pridaje značaj rođendanu onog trenutka kada pređe 30. E, sa mnom to nije slučaj. Čak i kada ga ne slavim u velikom stilu, volim da učinim sebi. Za tortu danas neću imati vremena, ali rođendanski doručak nisam mogla da preskočim.
Palačinke od heljde sa pavlakom i dimljenim lososem. Plus vlašac, so biber i limun. Skoro kao blini, samo neka siromašnija verzija, jer nema kavijara. Mogla sam da častim sebe danas i sa tim poklončićem, ali nisam stigla da ga kupim. Ko zna, možda sutra ponovim rođendanski doručak, ali sa svim namirnicama. Ko je rekao da rođendan mora da se slavi samo jedan dan.
U palačinke je išlo jedno jaje, otprilike 10 kašika heljdinog brašna, so, kašika i po maslinovog ulja, pola čaše kisele vode i, otprilike dve čaše obične vode.
Prijatno! I ne zaboravite da ugodite sebi. Najbolje bi bilo svaki dan