Palačinka izazov

17/01/2017
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Da, znam, malo sam preterala sam palačinkama u poslednje vreme. Maxi ili mini, svejedno. Ali je opet proglašen novi izazov u grupi “Hrono recepti”, a ja stvarno volim da se igram. Tako da, #palačinkaizazov.

Potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 1 puna kašika speltinog brašna
  • 1 puna kašika ovsenog brašna
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašike putera
  • 1 dcl kisele vode

Uključite gornji grejač u rerni.

Umutite jaje, dodajte brašna, so i vodu. U tiganju rastopite puter pa ga uspite u smesu. Sve umutite mikserom pa pecite palačinke. Ovo je bila mera samo za mene i od nje možete da dobijete dve deblje ili tri baš tanke palačinke.

Na sredinu svake palačinke stavite punjenje po želji. Ja sam koristila gaudu i buđavac. Nisam u restrikciji pa sebe ne ograničavam sirevima niti mešanjem mlečnih proizvoda i jaja. To pravilo sam poštovala samo u restrikciji jer nisam imala pojma čemu služi, a odlučila sam da svemu pristupim vojnički, pa me nije toliko ni interesovalo u tom trenutku. Po izlasku iz restrikcije nikada više nisam vodila računa o tome. A jako dugo sam održavala liniju.

Ukoliko ste u restrikciji i poštujete sva pravila, možete da stavite svežu mocarelu i da ovo jelo vodite kao ono komlikovano gde je dozvoljeno mešanje jaja i sira ali se jede jednom u desetak dana ili dve nedelje.

Palacinke izazov 2 s

U jednu palačinku sam stavila samo gaudu, a u drugoj sam pomešala gaudu sa budjavcem. Pravilo da se ne mešaju dva mlečna važi za restrikciju ne posle nje i to pravilo sam poštovala samo dok sam bila u fazi mršavljenja. A uvedeno je zbog lakšeg varenje.

Palacinke izazov 1 s

Ivice palačinke povucite prema sredini i prilepite za sir. Ukoliko neće da se zalepe, uzmite čačkalicu, polomite je na nekoliko delova i u svaku ivicu zabodite deo da bi stajala na mestu. Tako upakovane palačinke stavite u pleh pa ispod gornjeg grejača da se sir otopi. Kako se bude topio tako će se ivice proljubiti uz sir.

I to je to, posle par minuta ćete imati savršene palačinke.

Izazov prihvaćen!Ostavite komentar