Ovsene sir pločice

22/01/2018

Kuva i piše:
Jovana Ivanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Ove pločice su pravljene za nedeljni Pidžama party.

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/1558834580852660/

Prijelo mi se samo ovseno brašno! Volim njegovu gorčinu, a valjda zato volim i masline, senf, grejpfrut….sve što gorči dakle .

Zamislih pločice koje ću koristiti kao podlogu za neki super namaz.
Zamućkah sledeće sastojke:
  • 1 jaje
  • Manju krišku sira, starog, punomasnog ( ili stavite po želji, mlad ako ste u restrikciji )
  • Malo soli
  • Kašiku masti
  • Pola čaše vode
Ovseno brašno sam dodavala bez merenja-možete da stavite slobodno 150grama pa da dodajete po potrebi. Zamesila sam srednje tvrdo testo, srednje lepljivosti i stavila na sat vremena u frižider. Domesila sam ga ražanim jer mi je ovseno nestalo. Biće vam potrebno i da pospete po radnoj ploči i da dodajete preko jer se lepi, pa da bi mogli da ga rastanjite.

Slika sa Pidžama partija. Pridružite nam se sledeće nedelje u 10 ujutru. Slikajte se u pidžami i slikajte klopu. Pa na sruženje.

Razvaljala sam ga oklagijom, sekla pločice i pekla na pek papiru petnaestak minuta na 200 stepeni. Vi možete i neko drugo brašno da koristite. Pošto se ovde mešaju jaja i sir, ne preporučuje se svakodnevno, ali se možete počastiti povremeno.
Namaz sa slike je fenomenalno išao uz pločice-dve vrste sira, kašičica kajmaka, kašičica ajvara, tri listića naseckane slaninice i začini po želji. Iako je nedelja, očekuje me naporan dan, pa mi je potrebna energija koju mi upravo ovakav doručak daje! PrijatnoOstavite komentar