Ovo nije doručak, ovo je bahanalija!

06/10/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ponekad mislim da sam podvojena ličnost. Umem da budem strašan mazohista koji sebe stalno uvlači u nepotrebne probleme, preopterećuje se poslom i stvarima na koje, zaista, mogu da zažmurim. Sa druge strane, umem da budem i neverovatan hedonista koji će sve uraditi da ugodi sebi. I najviše se ističem kada je u pitanju hrana. Stvarno volim dobro da jedem. I retko ko ume da mi ugodi onako kako ja sebi mogu 😉 .

Ovog jutra sam napravila malo savršenstvo u činijici. Oni koji prate pravila restrikcije, moraće malo da sačekaju. Ovaj namaz je za one koji su zadovoljni sobom, svojom kilažom, hrane se prema opuštenom režimu. I, naravno, ovo je za one koji prate pravila dr Alana Delaboa, tvorca hrono ishrane. On ne zabranjuje masne stvari ujutru. Naprotiv, on ih podstiče. Zato što su masti naše gorivo. A najviše podstiče upotrebu svih vrsta starijih, tvrđih ili buđavih sireva.

Nedavno je ponovo objavljeno istraživanje, pisaću više o tome, koje je pokazalo da ljudi koji u ishrani imaju kačkavalj imaju bolje reszultate u mršavljenju i očuvanju kardiovaskularnog sistema. Ali o tome više u nekome sledećem tekstu.

Elem, za ovo vam nije potrebno puno stvari, možete da iskoristite i ono što vam zaostane u frižiferu. I potrebno vam je samo par minuta za pripremu.

Koristila sam:

  • Pavlaku
  • Buđav sir (formage bleu)
  • Pirotski kačkavalj
  • Nekoliko badema

Topljeni sir 1 s

Buđav, plesniv sir nije uvek skup. Sada u velikim marketima možete da kupite trougao sira za 139 dinara. Ima 100 grama i jako je teško pojesti ceo trougao odjednom jer je izuzetno jak. Mada sam i to nedavno uradila. Uželela sam ga se.

U činiju stavite polovinu čaše pavlake, dodajte polovinu trougla buđavca i narendajte malo kačkavalja. Sve promešajte. Iseckajte bademe i stavite po površini.

Uključite gornji grejač rerne, stavite pleh ispod njega, a onda karamičku činiju sa sirom na pleh. Nemojte dugo da ostavite činiju u rerni da badem ne bi izgoreo. Sir će se veoma brzo otopiti.

Topljeni sir 3 s

Uz ovaj namaz najbolje da imate neki fin integralni hleb ili štapiće za umakanje.

Topljeni sir 4 s

Ja sam iskoristila pločice iz “Hleb i kifle”.

Topljeni sir 5 s

I imam osećaj kao da sam pojela činiju sreće. Čiste sreće.

Prijatno!

 Ostavite komentar