Ovako punjene jabuke verovatno niste videli

23/10/2017

Kuva i piše:
Marija Đukanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Dosta puta mi je bilo postavljeno pitanje: “Kako ti stižeš sve to da napraviš?”

Evo da vam otkrijem jedan djelić.
Obično kad sam kod kuce i želim baš, baš da se posvetim, onako sa zadovoljstvom, nekom jelu onda pustim “krake” kao hobotnica po kuhinji. Dok se nešto krčka na šporetu, a mora povremeno da se miješa ja iskoristim to vrijeme da napravim i neki slatkiš, čisto onako da ne stojim u mjestu pored šporeta.  Tako je nastalo i ovo slatko zadovoljstvo.
Potrebno vam je:
  • 1 jabuka
  • 2 dl orašastih plodova
  • 2-3 urme
  • onako u prste grozđica (suvice)
  • 2-3 kašike putera otopljenog
  • cimet
  • Po želji možete dodati i neki zaslađivač ( ja nisam)
Prvi put sam ovo pravila pa sam stavljala minimalne doze (uvjek to radim kad nešto pravim prvi put) u slučaju da ode po zlu da šteta bude što manja.
Ugrijati rernu na 190 stepeni. Jabuku prepoloviti pa očititi od sjemenki i peteljke. Zarezati svaku polovinu na harmoniku, ali da ostane u cjelini. Premazala sam jabuke otopljenim puterom pa ih stavila u rerni da se peku oko 20  minuta.
Kad su se ispekle ostavila sam ih da se ohlade da bih lijepo mogla da ih napunim, a da ne opečem prste. Orašaste plodove sam stavila u blender, pa sam u to dodala očišćene urme od špice, grožđice, preostali otopljeni puter i obilato cimeta (obožavam cimet ).
Sve sam dobro umijesila pa punila svaki isjeceni red jabuke, posula još sa malo cimeta pa ubacila opet u rernu na 180 stepeni, još nekih desetak minuta.
PS. Stvarno je bilo ukusno tako da sledeci put ove punjene jabuke u malo većoj količini pravim.

Save

Save



1 komentar

Ostavite komentar