Oslić sa kurkumom

16/04/2016

Oslic sa kurkumom s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Trudim se da za večeru na stolu imam češće ribu nego što je to do sada bio slučaj. A kako u Beogradu i nema previše izbora, ovog puta je pao oslić.

Potrebno vam je:

  • Fileti oslića (broj zavisi od broja osoba, ja sam sebi spremila dva)
  • Kurkuma (na vrh kašičice)
  • Kari (na vrh kašičice)
  • Kašika maslinovog ulja
  • Prstohvat morske soli

Filete sam ostavila da se što više ocede od vode, pošto su bili zaleđeni. U maloj činijici sam pomešala kurkumu, kari i maslinovo ulje. Vodite računa kada radite sa kurkumom jer od nje sve žuti, a posebno prsti.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Nećete moći da ih lako operete. Verujte mi. Silikonskom četkicom sam pomešala sve a zatim mazala filete. Stavila sam ih u zagrejan tiganj i pekla sa obe strane.

Pročitajte još:

Kurkuma – začin koji treba da imate u kuhinji

Kao prilog uz ove filete je išao pire od tikvica i praziluka.

Za pire vam je potrebno:

  • Kesa zamrznutih tikvica (bila je na sniženju pa sam to iskoristila)
  • Manji struk praziluka
  • prstohvat morske soli
  • 1 čen belog luka
  • Malo maslinovog ulja

Praziluk dobro operite pa isecite na krupnije delove. Ubacite ga u šerpu zajedno sa smrznutim tikvicama, nalijte sve vodom i kuvajte dok povrće ne omekša. Nikad ne volim da prekuvam povrće, posebno ne ono koje može da se jede i sirovo. Kada bude mekano tek toliko da može lepo da se izblendira, prebacite ga u cediljku. I ostavite tako da iz njega iscuri što više vode.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

A onda sve prebacite u blender, dodajte prstohvat soli, malo maslinovog ulja i čen belog luka. I sve dobro izblendirajte. Ako nemate blender, možete da koristite i štapni mikser.

Za aranžiranje je poslužio domaći vlašac sa terase.

I to je to. Brza i ukusna večera.

Prijatno!

 



4 komentara

  1. Ovaj pire je za mene otkrovenje. Super ideja da se koriste tikvice koje inace ne znam da koristim…
    Cak se i mom muzu svidelo!
    Nastavljam da pratim ostala jela i rasporede po danima ?
    Hvala puno

Ostavite komentar