Kuva i piše: Ana Ćubela Verovali ili ne, ali ovo mi …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Trudim se da za večeru na stolu imam češće ribu nego što je to do sada bio slučaj. A kako u Beogradu i nema previše izbora, ovog puta je pao oslić.
Potrebno vam je:
- Fileti oslića (broj zavisi od broja osoba, ja sam sebi spremila dva)
- Kurkuma (na vrh kašičice)
- Kari (na vrh kašičice)
- Kašika maslinovog ulja
- Prstohvat morske soli
Filete sam ostavila da se što više ocede od vode, pošto su bili zaleđeni. U maloj činijici sam pomešala kurkumu, kari i maslinovo ulje. Vodite računa kada radite sa kurkumom jer od nje sve žuti, a posebno prsti.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Nećete moći da ih lako operete. Verujte mi. Silikonskom četkicom sam pomešala sve a zatim mazala filete. Stavila sam ih u zagrejan tiganj i pekla sa obe strane.
Pročitajte još:
Kurkuma – začin koji treba da imate u kuhinji
Kao prilog uz ove filete je išao pire od tikvica i praziluka.
Za pire vam je potrebno:
- Kesa zamrznutih tikvica (bila je na sniženju pa sam to iskoristila)
- Manji struk praziluka
- prstohvat morske soli
- 1 čen belog luka
- Malo maslinovog ulja
Praziluk dobro operite pa isecite na krupnije delove. Ubacite ga u šerpu zajedno sa smrznutim tikvicama, nalijte sve vodom i kuvajte dok povrće ne omekša. Nikad ne volim da prekuvam povrće, posebno ne ono koje može da se jede i sirovo. Kada bude mekano tek toliko da može lepo da se izblendira, prebacite ga u cediljku. I ostavite tako da iz njega iscuri što više vode.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
A onda sve prebacite u blender, dodajte prstohvat soli, malo maslinovog ulja i čen belog luka. I sve dobro izblendirajte. Ako nemate blender, možete da koristite i štapni mikser.
Za aranžiranje je poslužio domaći vlašac sa terase.
I to je to. Brza i ukusna večera.
Prijatno!
Oslić se raspao u paramparčad ?
Hoće to, zato što je obično pun vode posle odleđivanja. Ali se nadam da je ukusan
Ovaj pire je za mene otkrovenje. Super ideja da se koriste tikvice koje inace ne znam da koristim…
Cak se i mom muzu svidelo!
Nastavljam da pratim ostala jela i rasporede po danima ?
Hvala puno
🙂 Ja obožavam tikvice i super se slažu sa svime.