Kuva i piše: Ana Ćubela Ovo jelo nije komplikovano, lako ga …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ne mogu a da se ne osvrnem na novi hrono kuvar koji se ovih dana našao u prodaji. Ma šta god tamo nudili za večeru, izbegavajte tešku i masnu hranu. I dalje ne mogu da verujem da im se tako nešto omaklo, ali svinjetina i pasta za večeru su veliko NE.
Večera ne mora da bude mala, ako ste imali naporan dan, ali treba da bude što laganija. Puno zelene salate, zelenog ili belog povrća uz neki lakši protein kao što su riba, belo meso živine ili poneko belance.
Pa u prilog tome jedan izdašan ali ne pretežak obrok: oslić sa karfiolom i začinima.
Treba vam:
- 500 grama oslića
- pola glavice karfiola
- pola veze peršuna
- nekoliko maslina
- beli luk
- so, biber
- 1 decilitar velog vina
- malo maslinovog ulja
- polovina limuna
Karfiol iscepkate na sitnije, pomešate sa uljem, peršunom i začinima.
Preko pobacate masline i stavite filete ribe. Ribu takođe začinite i preko nje stavite kolutove limuna. Pre pečenja u posudu ulijete belo vino.
Ribu sam prvo pekla poklopljenu, oko pola sata, na 200 stepeni.
Posle toga sam malo spustila temperaturu, otklopila i pekla još davdesetak minuta.
Prijatno, hroneri! I zaboravite na junetinu i svinjetinu uveče, posebno ne u sosevima. To ostavite za ručak.
mene buni generalno sto uz vecernje salate uvek ide malsinovo ulje, koje, zdravo i potrebno po sebi, ipak nosi masnoce, a one unete uvece odlaze u salo. ili?
Najbolje bi bilo nula masnoće, ali malo maslinovog ulja neće zaustaviti proces. Ako jedete salate, vi gledajte da budu bez ako vam je tako ukusno. Sa druge strane, teško ćete ispeći piletinu bez imalo ulja. Ali u svakom slučaju ne treba preterivati
Draga Ana pre svega velike pohvale za Vlog.. mnogo mi pomazu vasi recepti u restriktivnom periodu?…. Elem, htela sam vas pitati da li sme Losos da se jede za veceru uz zeleno povrce ili salatu? ??
Može. Mada ga ja jedem najviše za ručak jer je dosta mastan.
Može li se umjesto bijelog vina staviti nešto drugo?
Možete vodu sa začinima.