Omlet sa pečurkama

29/08/2015

Omlet sa pecurkama 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Trenutno sam u misiji “Kako spremiti jaja na milion načina”. Ovog jutra omlet sa pečurkama.

Kada spremate pečurke trebalo bi da vodite računa o nekoliko stvari:

  1. Da ih ne perete, već očistite krpom ili nožićem
  2. Da ne pretrpavate tiganj ukoliko želite da se lepo ispeku
  3. Da ih ne solite za vreme pečenja
  4. Da ih mnogo ne mešate

U suprotnom, pečurke će pustiti svu vodu, biće gnjecave i ne baš lepe na oko. Ove sam očistila, tanko naseckala i stavila u tiganj u kojem sam otopila malo svinjske masti. Lepo sam ih poređala i samo jednom okrenula viljuškom, da bi bile ispečene sa obe strane. Umutila sam dva veća jaja, začinila sa solju i biberom, i prelila preko pečurki. Smanjila sam temperaturu i poklopila tiganj. Kada se sa donje strane uhvatila fina korica, a i gornja bila skoro pa skuvana, uzela sam veliku špatulu i okrenula omlet kao što bih okrenula palačinku. Još 30 sekundi pečenja na toj strani i doručak je gotov.

Uz jega su odlično išle lepinje sa suncokretom.

Prijatno!

 



2 komentara

Ostavite komentar