Niko ne bi rekao da nisu od belog pšeničnog brašna
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Trenutno sam u misiji “Kako spremiti jaja na milion načina”. Ovog jutra omlet sa pečurkama.
Kada spremate pečurke trebalo bi da vodite računa o nekoliko stvari:
- Da ih ne perete, već očistite krpom ili nožićem
- Da ne pretrpavate tiganj ukoliko želite da se lepo ispeku
- Da ih ne solite za vreme pečenja
- Da ih mnogo ne mešate
U suprotnom, pečurke će pustiti svu vodu, biće gnjecave i ne baš lepe na oko. Ove sam očistila, tanko naseckala i stavila u tiganj u kojem sam otopila malo svinjske masti. Lepo sam ih poređala i samo jednom okrenula viljuškom, da bi bile ispečene sa obe strane. Umutila sam dva veća jaja, začinila sa solju i biberom, i prelila preko pečurki. Smanjila sam temperaturu i poklopila tiganj. Kada se sa donje strane uhvatila fina korica, a i gornja bila skoro pa skuvana, uzela sam veliku špatulu i okrenula omlet kao što bih okrenula palačinku. Još 30 sekundi pečenja na toj strani i doručak je gotov.
Uz jega su odlično išle lepinje sa suncokretom.
Prijatno!
Da li su to sampinjoni?
Da