Omlet od belanaca iz rerne

06/03/2015

Belanca iz rerne3 SAJT

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Za ovo jelo vam ne treba puno vremena. Ili posla.

Iskidate brokoli na cvetiće i malo ga obarite u slanoj vodi. Blago umutite belanca, ne sme pena da se napravi, pomešate ih sa brokolijem i iseckanim mladim lukom. Dodate začine i sve prebacite u dobro auljenu posudu. Poklopite je i stavite u rernu.

Dužina pečenja će zavisiti od debljine “omleta”. Što je tanji, biće potrebno manje vremena. Meni se na 200 stepeni pekao između 20 minuta i pola sata.

Pre nego što ga izvadite proverite sredinu viljuškom. Ako je i dalje “glibava”, pustite ga još malo.

Odlično ide uz zelenu salatu začinjenu limunovim sokom.

Za jednu osobu treba barem 4 belanca. Ja sam pravila za dvoje i stavila sam 10.

Prijatno!



3 komentara

    1. Ovo je bila večera za čestvoro i sigurno je isšlo oko 20 belanaca. Vi smanjite meru za vas. Ako pravite za jednog ili dvoje samo nađite adekvatan manji sud da bi dobili na dubini

Ostavite komentar