Kuva i piše: Ana Ćubela Večera ne mora da bude …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ako ćemo iskreno, za večeru mi najviše prijaju belanca, ali ih ne jedem tako često jer nakon toga zaboravim da upotrebim žumanca, pa ih na kraju bacim. Kada se na vreme setim da ih imam, tada ih dobiju moji psi.
Nije da ne znam šta bih sa njima, ali više volim cela jaja za doručak. A stari dobri recept za sjajnu pseću dlaku glasi: sirova žumanca i sirovo juneće meso promešati i staviti u činiju. I nestaće u sekundi.
Elem, za ovaj omlet vam je potrebno:
- 3 belanca (često jedem 5 ali nisam bila mnogo gladna)
- 1 do 2 mlada luka
- malo maslinovog ulja
- morska so (i šta još želite od začina)
Zagrejete ulje u ubacite iseckan luk da se malo proprži. Kada bude gotov smanjite vatru, malo viljuškom umutite belanca, ali jako malo, ne bi trebalo da pene i ubacite ih preko luka. Obavezno poklopite. Ukoliko je temperatura dobra, belanca neće mnogo potamneti sa donje strane, a uspeće da se o strujanja toplog vazduha skuvaju i sa gornje strane. Kada budu gotova po površini, otklopite tiganj i špatulom ih preklopite i prebacite u tanjir. I gotova večera.
Prijatno!
PS. Ni u jednom režimu ishrane ne postoji ograničenje za belanca, možete da ih jedete koliko želite.
bas cu da napravim veceraske 🙂
Pravila i mmmmmmmmm fantasticno?
🙂
Obicno mi je to vecera. Nesto na brzaka. 🙂
Probala i oduševljena sam, em brzo, em ukusno, jedino sam u nedostatku mladog luka iseckala praziluk i malo belog lukca 🙂
Najbrža večera na svetu 🙂
Samo je pitanje gde naći toliko belanaca ?! 🙁
A šta da rade s tolkim žumancima oni kojí nemaju psa? 🙂
Imate nekoliko namaza sa žumancima na blogu. Ukucajte u Search