Omlet od belanaca i mladog luka

16/07/2015

Omlet od belanaca s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ako ćemo iskreno, za večeru mi najviše prijaju belanca, ali ih ne jedem tako često jer nakon toga zaboravim da upotrebim žumanca, pa ih na kraju bacim. Kada se na vreme setim da ih imam, tada ih dobiju moji psi.

Nije da ne znam šta bih sa njima, ali više volim cela jaja za doručak. A stari dobri recept za sjajnu pseću dlaku glasi: sirova žumanca i sirovo juneće meso promešati i staviti u činiju. I nestaće u sekundi.

Elem, za ovaj omlet vam je potrebno:

  • 3 belanca (često jedem 5 ali nisam bila mnogo gladna)
  • 1 do 2 mlada luka
  • malo maslinovog ulja
  • morska so (i šta još želite od začina)

Zagrejete ulje u ubacite iseckan luk da se malo proprži. Kada bude gotov smanjite vatru, malo viljuškom umutite belanca, ali jako malo, ne bi trebalo da pene i ubacite ih preko luka. Obavezno poklopite. Ukoliko je temperatura dobra, belanca neće mnogo potamneti sa donje strane, a uspeće da se o strujanja toplog vazduha skuvaju i sa gornje strane. Kada budu gotova po površini, otklopite tiganj i špatulom ih preklopite i prebacite u tanjir. I gotova večera.

Prijatno!

PS. Ni u jednom režimu ishrane ne postoji ograničenje za belanca, možete da ih jedete koliko želite.



9 komentara

Ostavite komentar