Odlični! Mafini sa kobasicom i ajvarom

22/05/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ljudi se pronalaze i ostaju zajedno iz najrazličitijih razloga. Tako sam ja Nemanju upoznala preko moje kume koju poznajem još iz srednje škole. Došli su zajedno na kafu, ima tome već 3 godine, a Nemanja je u rukama nosio moj kuvar. Već duže vreme je pratio blog i moje profile na društvenim mrežama. Ali nije uspeo da se održi na hrono ishrani.

Pa je u skladu s tim dobio i posvetu od mene:

I vratio se na pravi put. I smršao 21 kilogram. I sada lujuduje s modom jer konačno ima liniju koju je oduvek želeo.

Ove nedelje su on i moja kuma bili gosti u Pidžama partiju. Kuma je pravila pastu za koji ću tek napisati recept i od koje smo, pošteno govoreći, “razbili”. Ali smo pojeli i skoro sve mafine koje sam napravila po Nemanjinoj želji.

Pogledajte šta smo i kako sve spremili:

 

Osnovni recept se nalazi u velikom kuvaru “Hrono kuhinja”. A sad sledi malo izmenjeni recept koji smo osmislili u hodu u nedelju ujutru..

Potrebno vam je:

  • 3 jajeta
  • 130 gr speltinog brašna
  • 60 gr ječmenog brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 100 gr Kosmajska sremske kobasice (odlična!)
  • 3 kašike ajvara
  • 2 pune kašičice praška ya pecivo
  • malo kisele vode
  • prstohvat ili dva morske soli

Umutite jaja, zatim dodate so, prašak za pecivo pa polako brašno. Zatim maslinovo ulje. Ukoliko vam smesa bude pregusta (u videu možete da vidite kakva gustina treba da bude), a to zavisi od vrste brašna, dodajte malo mineralne vode. Ja sam dodala možda 20 ml, samo da je malo mekšom učinim.

Napunite kalup za mafine u koji ste stavili masne papiriće. Od ove smese ispadne 10 mafina. I to 10 odličnih mafina!

Prijatno!

 



Ostavite komentar