Novogodišnji hleb

04/01/2016

Novogodisnji hleb 2 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kada se navučete na hrono hlebove, neće vam ni jednog trenutka nedostajati ono što ste u životu pre hrono nazivali hlebom.
Ovaj hleb sam zamesila u prošloj, a pekla u novoj godini.

Za njega vam treba:

  • po 200 grama speltinog, raženog i heljdinog brašna
  • 2-3 kašike mlevenog lana i isto toliko brašna od konoplje
  • 2 ravne kk krupne morske soli
  • 2 sk maslinovog ulja
  • po 2 supene kašike tostiranih semenki susama, suncokreta i golice i još 1 supena kašika crnog susama i kima

Sve dobro zamesiti sa 600 militara tople vode. Pokriti folijom i ostaviti da odspava do sutra.

A sutra zavrnite rukave i svom snagom mišića u testo dodajte postepeno 2 ravne kafene kašičice sode bikarbone. Ubrzo i 2-3 kafene kašičice limunovog soka. Mokrim rukama prebaciti u posudu za pečenje, rernu uključiti na 200 stepeni. Hleb posuti semenkama, malo utisnuti, pokriti i peći 1 sat i 15 min. Ja nisam otkrivala, sve vreme sam pekla poklopljeno.



Ostavite komentar