Kuva i piše: Ana Anufrijev Ja nisam neki fan …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Kada se navučete na hrono hlebove, neće vam ni jednog trenutka nedostajati ono što ste u životu pre hrono nazivali hlebom.
Ovaj hleb sam zamesila u prošloj, a pekla u novoj godini.
Za njega vam treba:
- po 200 grama speltinog, raženog i heljdinog brašna
- 2-3 kašike mlevenog lana i isto toliko brašna od konoplje
- 2 ravne kk krupne morske soli
- 2 sk maslinovog ulja
- po 2 supene kašike tostiranih semenki susama, suncokreta i golice i još 1 supena kašika crnog susama i kima
Sve dobro zamesiti sa 600 militara tople vode. Pokriti folijom i ostaviti da odspava do sutra.
A sutra zavrnite rukave i svom snagom mišića u testo dodajte postepeno 2 ravne kafene kašičice sode bikarbone. Ubrzo i 2-3 kafene kašičice limunovog soka. Mokrim rukama prebaciti u posudu za pečenje, rernu uključiti na 200 stepeni. Hleb posuti semenkama, malo utisnuti, pokriti i peći 1 sat i 15 min. Ja nisam otkrivala, sve vreme sam pekla poklopljeno.