Nije ni domaći majonez od ulja i jaja nezdrav, ali je neverovatno kaloričan. A promena uvek prija, posebno sada u vreme posta. Čak iako ne postite
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Napisala sam kako je Sneža u nedelju ujutru ušla kod mene i gurnula mi teglicu pod nos. Ustala je ranom zorom i odlučila da na brzinu isproba nešto novo. Pa, ako mi se svidi da pravimo i za vreme Pidžama žurke. I dopalo mi se, bogami, a i maloj Ani, našoj kamermanki. Ali smo u lajvu napravili još bolju verziju, jer smo probali i dodavali po želji šta nam fali. A nismo toliko žurili kao Sneža odmah po ustajanju. Ponekad mislim da noću sanja recepte.
Kada mi je rekla da je unutra sardina, malo sam odmahnula glavom. Osetila se riba, ali u tragovima.
Pogledajte kako smo pravili ovaj posni pesto, ali i još svašta nešto:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/351256952172683/
Cela kombinacija sastojaka je ispala fantastično a ren legao kao kec na deset, dečija guza na nošu ili šta već volite da koristite kao poređenje.
Potrebno vam je:
- 80 gr mlevenog suncokreta
- 1 sardina
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 gr blanširane koprive
- Sok od limuna (po želji i ukusu)
- Ren po ukusu
- So i biber po ukusu
Suncokret možete, a i ne morate, da prepečete u malo u tiganju pre mlevenja. A onda ga stavite u mlin za kafu ili blender, nama je dobrodošao Bosch-ov MaxoMixx. Kao i uvek. Mislim da ćemo početi i da spavamo s njim.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Sardinu dobro ocedite i malo očistite ako imate šta. Zatim sve sastojke stavite u blender, a ako ga nemate, možete da koristite i štapni mikser. Samo vam je potrebna duža a uža činija. Ili neka veća tegla. Sve sameljite, probajte, dodajte nešto od začina ako vam fali, pa sve zavrtite ponovo.
Oduševili smo se sa pitom koju sam juče objavila, ali smo na nju dobrano stavljali i i ovaj pesto. Nećete se pojakati kada ga napravite.
Prijatno!