Postanite deo armije koja je isprobala ovaj recept
Kuva i piše:
Jelena Dejković
I evo ga!💪🏆 Za sada najbolji, najbrži, najsočniji hleb, svež i drugi dan, bez mrvljenja i treći dan. Konačno sam zadovoljna, za mene, to je To!!👌 Hleb bez glutena, laktoze i šećera.
Pravim ga drugi put i opet je ispao super, zato Vam i pišem, da i Vi uživate ako Vam se svidi koliko i meni.
Pecite ga kao pogaču, brže se ispeče👍
Nenin hleb
- 800 gr mix B (firme Schar)
- 2 praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 3 kašike mlevenog lan
- 2 kašike pečenog mlevenog susama
- 6 kašika maslininovog ulja
- 250 ml (2,5dl) bademovog mleka
- 550ml kisele vode (ako baš bude suvo, dodajte još kisele vode) meni je ova količina bila taman
Mešam prvo viljuškom po sredini, pa lagano ka ivicama vangle, pa varjačom..i kad se sjedini, rukom završim (plastična rukavica, malo ulja i ide kao podmazano 😁).
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Prebaciti na pek papir, veliki pleh koristim i opet malo ulja na rukavicu i napravim kockastu površinu, visina pogače.
Pečem u zagrejanoj rerni 35-40 min na 180 stepeni, na 30. minutu gasim rernu i ostavim ga jos 5-10 minuta.
Izvadim iz pleha, sklonim papir i ostavim da se ohladi na rešetki 30 minuta, bez krpe. Isečem okrajak i smažem odmah😂 a ostatak na delove i pravac zamrzivač..
Ura🎉.