Nekome somun, nekome lepinja. Sa mirisnim začinima

08/07/2016

Somun i lepinje 1 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Leto me u prvi mah asocira na terasu. Prosto je obožavam. Kad god možemo na njoj i doručkujemo. A jutros na nedeljnom meniju neki novi hlepčići.

  • 1 čaša speltinog integralnog brašna,
  • Po 1/2 čaše raženog i ovsenog,
  • 1 kafena kašičica soli,
  • 2kafene kašičice sode bikarbone
  • semenke susama i suncokreta
  • pasta od začina

Pastu gustine jogurta dobićete kada u blenderu izmutite svež bosiljak, beli luk, 1 jaje, 2 supene kašike lana i 3 supene kašike maslinovog ulja.

U suve saatojke dodala sam pastu i 1,5 čašu kefira. Formirala sam 3 lepinjice i 1 somun. Dobro sam im natapkala susam i beli i crni i stavila da se peku u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Bilo je gotovo za 25 min.

Dok je kuća mirisala, a jutro kralo svežinu zapari u najavi bio je gotov i tarator. Krastavci, so, beli luk, mirodjija i mileram… Na kraju koja maslina i malo maslinovog ulja.

I to je to… Doručak je mogao da počne. Na terasi, naravno. 😀

ps. Kefir je nekada bio dozvoljen u restrikciji, danas se ne preporučuje na samom početku ishrane.



Ostavite komentar