Kuva i piše: Jovana Milovanović Pola litra pavlake, koju …
Kuva i piše:
Jovana Ivanović
Nakon ovih udarnih novogodišnjih praznika, prijelo mi se nešto baš lagano… Naravno, kiselo mleko je u takvim situacijama uvek odličan izbor.
Odmah sam krenula ka bosiljku, pošto mi je on možda čak i omiljen začin, i otkinula listova za puuunu šaku. Oprala, iseckala na krupno i ubacila u mešavinu mleka i kiselog mleka. Potom sam rešila da dodam i djumbir u celu priču. Ubacila sam dve kašičice djumbira u prahu i sve baaaaaš dobro izmešala. Pokrila posudu krpom, pa poklopcem, zavila u dve veće krpe i ostavila da se na sobnoj temperaturi zakiseli preko noći.
Jutros je usledilo potpuno oduševljenje kada sam ga isprobala!!! Ukus fenomenalan, tako su se lepo stopili bosiljak i djumbir sa kiselim mlekom, da nemate pojma!!!
Isprobajte obavezno, nećete se pokajati!!
P.S. Pretpostavljam da se aromatično kiselo mleko može napraviti i sa suvim bosiljkom ukoliko nemate trenutno svež. Ili sa nekim drugim biljem, po izboru. Budite kreativni.