Namaz od kozjeg sira i badema

26/10/2015

Namay od kozjeg sira i badema s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Jednostavne stvari su često najslađe i najbolje. Ovog jutra nisam ništa posebno spremala.

Uzela sam koziji sir i pomešala ga sa iseckanim vlašcem, iseckanim bademima, malo morske soli, limunovog soka i izgnječenog belog luka. Sve sam lepo pomešala. Dok sam to radila, zagrejala sam gornji grejač rerne i podigla žicu. Stavila sam prvo hleb da se malo zareši. Iskoristila sam kupovni hleb iz “Lončeta”, taman mu je četrvti dan. Kada se uhvatila malo korica, stavila sam namaz, po površini dodala još malo badema i ljutu papričicu.

Hleb je u rerni bio bukvalno minut. Čim je sir krenuo da se topi, a papričica i badem uhvatili koricu, to je bilo to.

Prijatno!



Ostavite komentar