Kuva i piše: Ana Ćubela Ovaj blog sam napravila kao …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Nedavno je bio Uskrs i jaja su se trošila na veliko: u sendvičima, salatama, namazima…. i jedan ukus mi je posebno ostao u sećanju pa sam odlučila da ga ponovim.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 1/4 crvenog luka
- 2 kašike kuvanih leblebija
- 3 kašičice kapara
- 1 kašičica senfa
- sok od 1/2 većeg limuna
- 60 grama mesnate slanine
- So, biber, kari
Jaja skuvajte. Ili iskoristite već skuvana žumanca ako su vam ostala od neke večere. Slaninu iseckajte na kockice i propržite.
Jaja iseckajte i ubacite u blender. Dodajte sok od limuna, senf, začine, kapare i leblebije. I sve sameljite.
Ne morate da se trudite da bude potpuno glatka smesa, lepo je kada ostane i neki krupniji komad. Probajte namaz, pa ako vam fali nešto od začina ili još limuna, dodajte pa zavrtite opet.
Kada budete zadovoljni ukusom u smesu ubacite sitno iseckan crveni luk i slaninu. Sve promešajte i služite.
Prijatno!
moze li to za dorucak u restrikciji
Može.