I ovog jutra sam imala malu pomoć prijatelja u kuhinji.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Mislim da je ovo bio najzdravijih doručaka koji sam imala. A i malo su mi dosadili klasični namazi. Van restrikcije u hrono ishrani može da prođe i kao salata za ručak. Ili kao ceo obrok, onda kada se odlučite za bezmesnu varijantu.
Treba vam:
– 2 ili tri cvekle, takozvane karminke
– Pola šake badema
– Pola veze peršuna
– Sok od pola limuna
– Malo soli
– Dve kašike pavlake
– Malo maslinovog ulja
Cveklu oljuštite i izrendate na sitno rende. Kada završite dobro je ocedite rukama i stavite u neku činuju. Na malo maslinovog ulja, na mrvici bukvalno, ispečete bademe koje ste pre toga grubo iseckali. Tek da počnu da menjaju boju, ne više.
Stavite ih na cveklu, dodate pavlaku, peršun i sok od limuna. Ako ne idete negde odmah posle doručka, ubacite i malo belog luka.
Ovaj namaz je odlično išao uz Draganin hleb.
A od ceđenja cvekle mi je ostala i čaša soka.
Prijatno!
Ko ima problema sa gvozdjem u krvi bolje da izbaci pavlaku jer mu umanjuje apsorpciju.Super salata!