Namaz od cvekle i badema

14/03/2015

Namaz od cvekle3-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Mislim da je ovo bio najzdravijih doručaka koji sam imala. A i malo su mi dosadili klasični namazi. Van restrikcije u hrono ishrani može da prođe i kao salata za ručak.  Ili kao ceo obrok, onda kada se odlučite za bezmesnu varijantu.

Treba vam:

– 2 ili tri cvekle, takozvane karminke
– Pola šake badema
– Pola veze peršuna
– Sok od pola limuna
– Malo soli
– Dve kašike pavlake
– Malo maslinovog ulja

Cveklu oljuštite i izrendate na sitno rende. Kada završite dobro je ocedite rukama i stavite u neku činuju. Na malo maslinovog ulja, na mrvici bukvalno, ispečete bademe koje ste pre toga grubo iseckali. Tek da počnu da menjaju boju, ne više.

Stavite ih na cveklu, dodate pavlaku, peršun i sok od limuna. Ako ne idete negde odmah posle doručka, ubacite i malo belog luka.

Ovaj namaz je odlično išao uz Draganin hleb.

A od ceđenja cvekle mi je ostala i čaša soka.

Sok od cvekle SAJT

Prijatno!



1 komentar

  1. Ko ima problema sa gvozdjem u krvi bolje da izbaci pavlaku jer mu umanjuje apsorpciju.Super salata!

Ostavite komentar