Najslađi slani zalogaji

20/10/2015

Korpice od vrata 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Verovatno ste do sada shvatili da volim jednostavne stvari, recepte koji se lako prave i gde nije potrebno preterano aranžiranje. Kada god moram da se pozabavim sitnicama, posebno kada su kolači u pitanju, često izgubim živce pre završetka posla. Ali me zato nikada ne mrzi da ujutru seckam i slažem. Posebno kada su u pitanju masne i slasne namirnice.

Ovog puta korpice od dimljenog vrata.

korpice od vrata 5 s

Uzela sam pleh za mafine, malo ga namazala svinjskom mašću i počela da ređam. Stavila sam po tri parčeta svinjskog vrata, tako da dobijem tri lista koja vire iz kalupa. Zatim sam umutila dva jaja, nisam ih solila, jer su ostale namirnice dovoljno slane. Napunila sam udubljenja i preko jaja posula sitno iseckan mladi luk i ljutu papričicu. A onda u svaku korpicu uronila parčence kačkavalja. Oni koji su u restrikciji, taj deo neka slobodno preskoče. Biće odlično i bez toga.

korpice od vrata 4 s

Kako mi je ostalo malo umućenih jaja, a znate da ne volim da bacam (iako to često uradim) u njih sam dodala dve kašike brašna, malo kisele vode, mrvicu sode bikarbone i limunovog soka. I smesu ubacila u kalup pored korpica. Posula sam lanom i susamom. I sve stavila u zagrejanu rernu.

korpice od vrata 3 s

Poslepet minuta u rerni je krenulo ludilo. Jaja su toliko nadošla da je sve pretilo da eksplodira. Pet minuta kasnije sam morala da ih vadim napolje jer su korpice uveliko bile gotove. Ali sam znala da mafin nije. Nožem sam ga izvadila, lako je išlo jer se već uhvatila korica, i vratila ga na žicu u renu još pet minuta. Taman da jaja malo splasnu i da se vrate tamo gde su trebala da budu.

A koliko su korpice bile dobre govori i presek:

Korpice od vrata 2 s

Malo jutarnje akcije u kuhinji i eto savršenog doručka.

Prijatno!Ostavite komentar