Najlakši način da se naprave palačinke bez jaja

27/12/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Bez obzira na to da li postite ili želite da smanjite broj jaja iz zdravstvenih razloga, ovo je najlakši način da napravite palačinke bez njih.

Lepe, velike i tanke palačinke je moguće napraviti i bez jaja, ali treba pogoditi gustinu smese. I to nije baš lako kod svih integralnih brašna. Sa belim je već manji problem. I da se ne biste nervirali jer palačinke pucaju, evo načina kako da to izvedete efikasno i brzo: napravite mini palačinke, one uvek uspevaju!

Spremala sam samo za sebe pa sam iskoristila manju količinu brašna. Već godinu dana jedem manje hleba ili testa ujutru nego na početku hrono ishrane. Shvatila sam da mi nije potrebno više od ovoga, posebno ako uz taj skrob imam kvalitetne masne namirnice pored. One vas drže sitim.

Potrebno vam je:

  • 3 kašike ječmenog brašna
  • Prstohvat morske soli
  • 1 do 1,5 kašika maslinovog ulja
  • 100 ml vode

Sve sastojke umešajte. Što su palačinke masnije to će se lepše ispeći i bie ukusnije i zasitnije. Zagrejte tiganj za palačinke i spuštajte smesu, po pola kutlače za svaku palačinku.

Kada počnu da se stvaraju mehurići, okrenite je. Palačinke jako brzo budu gotove jer su tanje od klasičnih amerikih a opet manje od ovih naših evropskih.

Prijatno!

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”8 komentara

Ostavite komentar