Najbolja pileća pašteta do sada!

20/02/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Verovatno svi znate da sam luda za svim mogućim mackalicama i umacima i sosevima. I ne propuštam priliku da ih napravim, posebno mesto u srcu zauzima pileća pašteta. Do sada sam napravila mnogo verzija, ali je ova najbolja ikada.

A zašto? Pa zato što je bila dobro udinstana za ručak, sa sastojcima sa kojima se najviše voli. I zato sam namerno spremila više nego što mogu da pojedem jer sam želela da ostavim nešto za jutro. Mada, onaj ručak od juče može da bude i večera. Ali mi se pašteta više smešila.

Kada se sastojci zaljube: Piletina sa lukom i senfom

Znači, šta da radite. Kada se piletina lepo udinsta i kada je servirate, ostavite deo svega. I mesa i luka i one masne tečnosti. Svega što ima u tiganju, samo u manjoj količini i sakriveno, da ne nestane do jutra. Meni je ostalo oko 200 grama mesa sa okolišom. Bez pirea, naravno.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Onda sve to ubacite u blender, dodajte malo limunovog soka, to je već stvar ukusa koliko. I kašičicu do dve pavlake. Ako je potrebno da se ubrza pravljenje paštete, dodajte samo malo tople vode. I budite oprezni, ne želite da se previše ravodnji, tek toliko da se napravi homogena gusta smesa.

Ukoliko ste prethodni dan lepo začinili ručak (ili večeru) kao ja, nikakav začin neće biti potreban osim malo, sad već čuvenog goranskog začina.

Savršen goranski začin

Zavritite blender nekoliko puta i to je to. Svi oni sasstojci od prethodnog dana će se savršeno uklopiti. Jela sam, pevušila, mljackala. Malo je falilo da počnem i da grokćem kao malo srećno prasence.

Prijatno!

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”

 Ostavite komentar