Ali možete da iskoristite bilo koje pečurke
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kada god ne znam šta ću sa sobom (ili jelom) koristim čuvenu kulinarsku tehniku “smuti pa prospi”.
Jelo počinje da se stvara onog trenutka kada otvorite frižider i shvatite šta sve u njemu imate. Ili nemate. Osnova su uvek jaja, pa onda stavljate šta vam dođe pod ruku.
Za ovu nabildovanu proju ili projaru vam je potrebno:
- 3 jaja
- 8 kašika prosenog brašna
- 4 kašike speltinog griza
- 4 kašike ražanog integralnog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat ili dva bibera
- kašičica belog luka u prahu
- 3 mala struka mladog luka
- puna kašika masti
- dve kašike sira
- 2 decilitra kisele vode
Umutite jaja, pa dodajte ostalo. Kojim redom je potpuno nebitno, jer se sve umeša u gustu smesu. U restrikciji u hrono ishrani nije preporučljivo mešati jaja i mlečne proizvode osim ponekad. A i tada ne bi trebalo bahanalisati sa količinama. Možete da stavite jednu kašiku sira. Ja sam u frižideru imala fetu, a vi možete da stavite i mlad sir.
Kašiku masti, ali baš baš punu, sam rastopila pre nego što sam je dodala u smesu. Crni luk sam, naravno, iseckala. Sir nisam previše mrvila jer sam želela da se naziru komadi.
Smesu sam prebacila u plaeh u kome je već bio pek papir i posula je semenkama. Stavila sam pleh u zagrejanu rernu i pekla malo više od 20 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
Ova mera je za koliko osoba?Ja bih da napravim,ali za celu porodicu?(4 člana)
Ako je za 4, onda duplirajte mere.
da li umesto speltinog griza moze proseni?
Može
sta moze umesto masti da se stavi
Maslinovo ulje. Ili puter
Hvala.