Nabildovana proja ili projara

11/08/2015

Nabildovana proja 3 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kada god ne znam šta ću sa sobom (ili jelom) koristim čuvenu kulinarsku tehniku “smuti pa prospi”.

Jelo počinje da se stvara onog trenutka kada otvorite frižider i shvatite šta sve u njemu imate. Ili nemate. Osnova su uvek jaja, pa onda stavljate šta vam dođe pod ruku.

Za ovu nabildovanu proju ili projaru vam je potrebno:

  • 3 jaja
  • 8 kašika prosenog brašna
  • 4 kašike speltinog griza
  • 4 kašike ražanog integralnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat ili dva bibera
  • kašičica belog luka u prahu
  • 3 mala struka mladog luka
  • puna kašika masti
  • dve kašike sira
  • 2 decilitra kisele vode

Umutite jaja, pa dodajte ostalo. Kojim redom je potpuno nebitno, jer se sve umeša u gustu smesu. U restrikciji u hrono ishrani nije preporučljivo mešati jaja i mlečne proizvode osim ponekad. A i tada ne bi trebalo bahanalisati sa količinama. Možete da stavite jednu kašiku sira. Ja sam u frižideru imala fetu, a vi možete da stavite i mlad sir.

Nabildovana proja 4 s

Kašiku masti, ali baš baš punu, sam rastopila pre nego što sam je dodala u smesu. Crni luk sam, naravno, iseckala. Sir nisam previše mrvila jer sam želela da se naziru komadi.

Nabildovana proja 2 s

Smesu sam prebacila u plaeh u kome je već bio pek papir i posula je semenkama. Stavila sam pleh u zagrejanu rernu i pekla malo više od 20 minuta na 220 stepeni.

Nabildovana proja 1 s

Prijatno!



7 komentara

Ostavite komentar