Musaka od tikvica i suncokreta

03/07/2019

Kuva i piše:
Jovana Ivanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Pravi letnji ručak.

Sastojci:

  • 400gr mlevenog junećeg buta
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 srednje tikvice
  • Dve kašike mlevenog suncokreta
  • Dva mala paradajza
  • Dva belanceta
  • Pola šolje kisele vode
  • So i ostali začini po želji

Meso kratko propržiti na luku. Tikvice izrendati, posoliti i ocediti. Ređati red tikvica, pa mesa, u koje ste dodali začine i mleveni suncokret, pa ponovo tikvice. Zaliti belancima i kiselom vodom, pa poređati paradajz i zapeći još nekih tridesetak minuta na 200 stepeni.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 



Ostavite komentar