Kuva i piše: Ana Anufrijev Letnji podvarak je skoro …
Kuva i piše:
Jovana Ivanović
Sastojci:
- 400 gr mlevenog mesa po želji
- 3-4 veće crvene paprike
- 2 kašike pavlake ( za one u restrikciji dva belanceta)
- 1/2 čaše kisele vode
- 1 glavica crvenog luka
- luk vlašac
- maslinovo ulje
- so, biber, kurkuma, tucana ljuta paprika
Način pripreme:
Ranije ispecite paprike. Možete ih ispeći na grilu ili u rerni, na foliji. Ubacite ih u kesu i zatvorite, da se postepeno ohlade i da ih kasnije lakše očistite.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Na blago zagrejanom maslinovom ulju prodinstati crveni luk, sitno isečen. Kada omekša, dodati meso i sasvim malo vode i još malo ukrčkati, tako da je do pola gotovo. Dodajte so, biber, kurkumu i ljutu papriku i lepo izmešajte, te sklonite sa ringle.
Paprike očistite i uklonite peteljke i semenke. Na dasci ih isecite uzdužno, na trake.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Na dno posude u kojoj ćete peći musaku, stavite vrlo malo maslinovog ulja. Ređajte u slojevima papriku pa meso, pa sve tako dok ne potrošite sav fil. Za vrh ostavite papriku. Kada ste sve slojeve naređali, prelijte pomešanom pavlakom i kiselom vodom a odozgo pospite seckanim vlašcem. Pecite dok voda ne uvri, nekih tridesetak minuta na 200 stepeni.
PS Ukoliko pratite pravila restrikcije preskočite pavlaku i stavite umućena belanca.
Predivno