Musaka od paprike

23/05/2017

Kuva i piše:
Jovana Ivanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Sastojci:

  • 400 gr mlevenog mesa po želji
  • 3-4 veće crvene paprike
  • 2 kašike pavlake ( za one u restrikciji dva belanceta)
  • 1/2 čaše kisele vode
  • 1 glavica crvenog luka
  • luk vlašac
  • maslinovo ulje
  • so, biber, kurkuma, tucana ljuta paprika

Način pripreme:

Ranije ispecite paprike. Možete ih ispeći na grilu ili u rerni, na foliji. Ubacite ih u kesu i zatvorite, da se postepeno ohlade i da ih kasnije lakše očistite.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Na blago zagrejanom maslinovom ulju prodinstati crveni luk, sitno isečen. Kada omekša, dodati meso i sasvim malo vode i još malo ukrčkati, tako da je do pola gotovo. Dodajte so, biber, kurkumu i ljutu papriku i lepo izmešajte, te sklonite sa ringle.

Paprike očistite i uklonite peteljke i semenke. Na dasci ih isecite uzdužno, na trake.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Na dno posude u kojoj ćete peći musaku, stavite vrlo malo maslinovog ulja. Ređajte u slojevima papriku pa meso, pa sve tako dok ne potrošite sav fil. Za vrh ostavite papriku. Kada ste sve slojeve naređali, prelijte pomešanom pavlakom i kiselom vodom a odozgo pospite seckanim vlašcem. Pecite dok voda ne uvri, nekih tridesetak minuta na 200 stepeni.

PS Ukoliko pratite pravila restrikcije preskočite pavlaku i stavite umućena belanca.



1 komentar

Ostavite komentar