Pitu baš ne možete često jesti, ali kada je priuštite sebi to je raj za sva čula. Dolijati korama nije lako. Ne bih da reklamiram, ali mnoge kore od heljde su prilično žilave ili gnjecave
Ovu musaku nisam morala da prevodim u hrono. Oduvek je pravim ovako, samo je sada više volim. Karfiol se opere, podeli na pola i blanšira.
Na masti izdinstati crni i praziluk i dodati mleveno juneće meso. Začiniti po želji – so, biber, aleva paprika, bosiljak, beli luk.
Karfiol usitniti pa podeliti na tri dela i poredjati po dnu vatrostalne činije, zaliti sa par kašika paradajza i staviti 1/2 nadeva od mesa. Poređati jos jedan red karfiola, paradajza i mesa i zatvoriti karfiolom. Peći otklopljeno na 200 stepeni oko 40 minuta. Po želji preliti razmućenim jajima i jos malo zapeći. Ako ste u restrikciji stavite samo belanca.
Jedno 30 tak minuta je potrebno da odstoji i upije ostatak tečnosti, mada je savršena i hladna.