Od samo dva sastojka
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Nikada nisam bila zaljubljenik u voće. Ne slaže se sa kajmakom, ni sa picom preterano, ni sa jagnjetinom, ni sa slaninom (osim šljiva)…. Pa, šta će mi? ….
Šalim se. Ne smatram da je voće nepotrebno u ishrani, samo nikad nije bilo moj prvi izbor. Volim slano, volim ljuto, volim kiselo, volim kiselo – slatko. I samo sam u toj kombinaciji voće i jela. U ostalim situacijama kupim, zaboravim i na kraju bacim.
Tek sam nakon izlaska iz restrikcije počela malo češće da ga jedem. Jer, valja se i zdravo je. A tek kada sam počela da eksperimetišem sa originalnim pravilima sam počela baš često da ga koristim. U početku je bilo naporno da se podsećam na voćnu užinu, ali je nekako sve leglo na svoje mesto. Za vreme eksperimenta sam ga jela svaki dan, sad baš i ne. Preskočim užinu tu i tamo. Ili sam u gužvi, ili mi se prosto ne jede, ili mi je kasno počeo dan i slatka užina mi se nikako ne uklapa u raspored. A da se robuje voću, ne mora. Sad, kad mi se prijede, uživam u njoj. Tako je bilo i sa ovim musom.
Potrebno vam je:
- 1 veća jabuka (ili dve manje)
- 1 kašika tahinija (susam paste)
- 2 sušene kajsije (našla ih u kesi pa da se ne bace)
*Količine su za jednu osobu
Jabuku (ili jabuke) operite, oljuštite i iseckajte na kockice. Ubacite ih u blender, dodajte kašiku tahinija i jednu suvu kajsiju. Sve sameljite u finu, gustu pastu. Drugu kajsiju iseckajte na kockice i ukrasite mus po površini. Uzmite kašičicu i navalite.
Mus od jabuke, tahinija i kajsije – 100% zdrava hrono užina.
Pročitajte još:
Kako zaista užina u hrono ishrani treba da izgleda