Bez obzira što postoje recepti koji su uvek neprikosnoveni i savršenog su ukusa, pa ih kao takve i ne treba menjati, moram da priznam da su u mojoj kuhinji najbolji recepti nastali kroz improvizaciju
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ukoliko trenutno postite, snimite ovaj tekst i častite se za vaskršnje jutro. I izvinite što vas mamim. Ako ne postite, onda već sutra navalite na njega.
Generalno sam ga pravila za one koji nisu u restrikciji (zbog mešanja mlečnih proizvoda), ali sam ga ranije jela i po svim restriktivnim pravilima. Izaberite opciju koja vam više odgovara. recepte je malo niže. I restriktivan i “nerestriktivan”.
Pogledajte kakve jednostavne đakonije smo pravili na Pidžama žurci:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/591345294703847/
Za ovaj namaz vam je potrebno samo nekoliko sastojaka i bude gotov za tili čas. Ali izaberite dobru pancetu. Lepu, mirišljavu, onu koja posle pečenja postane hrskava a ne nestane iz tiganja jer je puna vode.
Potrebno vam je:
- 300 gr sjeničkog sira (ako ste u restrikciji stavite kozji mlađi sir, ili kravlji)
- 2 kašike pavlake (ako ste u restrikciji preskočite, za mlad sir ionako nije potrebno ništa da ga malo razredi, već je mekan)
- 5 – 6 slajseva pancete
- 2 – 3 čena ispečenog luka
- So tek na kraju ako treba, ja sam stavila malo goranskog začina
- Malo ljute, takođe po želji
E sad, plan je bio da pre početka LIVE videa ispečem luk, ali se u žurbi uvek nešto zaboravi, pa nisam to uradila. Ali vi nemojte da zaboravite, mnogo je lepši namaz tako. Samo neočišćene čenove uvijte u foliju i kratko ubacite u rernu. Čim omekšaju, gotovi su.
Ovaj namaz možete da napravite i nože i viljuškom, ali je lepše kada se izblendira zato što se sirni delovi mirišljave i hrskave slaninice svuda rasporede. Kao i luk, da ga nema previše u jednom delu.
Samo zavrtite blender par puta.
I to je to. Jeste da smo pravili posne krekere za one koji poste ali smo deo njih omrsili u ovom brrrrr dobrom namazu.
Uživajte!
Pogledajte još: