Mora da se proba: Sirni namaz sa PANCETOM!

17/04/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ukoliko trenutno postite, snimite ovaj tekst i častite se za vaskršnje jutro. I izvinite što vas mamim. Ako ne postite, onda već sutra navalite na njega.

Generalno sam ga pravila za one koji nisu u restrikciji (zbog mešanja mlečnih proizvoda), ali sam ga ranije jela i po svim restriktivnim pravilima. Izaberite opciju koja vam više odgovara. recepte je malo niže. I restriktivan i “nerestriktivan”.

Pogledajte kakve jednostavne đakonije smo pravili na Pidžama žurci:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/591345294703847/

Za ovaj namaz vam je potrebno samo nekoliko sastojaka i bude gotov za tili čas. Ali izaberite dobru pancetu. Lepu, mirišljavu, onu koja posle pečenja postane hrskava a ne nestane iz tiganja jer je puna vode.

Potrebno vam je:

  • 300 gr sjeničkog sira (ako ste u restrikciji stavite kozji mlađi sir, ili kravlji)
  • 2 kašike pavlake (ako ste u restrikciji preskočite, za mlad sir ionako nije potrebno ništa da ga malo razredi, već je mekan)
  • 5 – 6 slajseva pancete
  • 2 – 3 čena ispečenog luka
  • So tek na kraju ako treba, ja sam stavila malo goranskog začina
  • Malo ljute, takođe po želji

E sad, plan je bio da pre početka LIVE videa ispečem luk, ali se u žurbi uvek nešto zaboravi, pa nisam to uradila. Ali vi nemojte da zaboravite, mnogo je lepši namaz tako. Samo neočišćene čenove uvijte u foliju i kratko ubacite u rernu. Čim omekšaju, gotovi su.

Ovaj namaz možete da napravite i nože i viljuškom, ali je lepše kada se izblendira zato što se sirni delovi mirišljave i hrskave slaninice svuda rasporede. Kao i luk, da ga nema previše u jednom delu.

Samo zavrtite blender par puta.

I to je to. Jeste da smo pravili posne krekere za one koji poste ali smo deo njih omrsili u ovom brrrrr dobrom namazu.

Uživajte!

Pogledajte još:

Posni krekeri od raži

Goranski začinOstavite komentar