Kuva i piše: Ana Ćubela Moja koleginica sa posla i …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ove lepinje sam nazvala mirišljave jer se u njima nalazi puno začina. Ali zbog jednog od njih, ove lepinje možda nisu za radni dan. Ma koliko da lepo mirišu dok se peku, u sebi imaju belog luka 😉 .
Potrebno vam je:
- 50 grama ražnog brašna
- 50 grama heljdinog brašna
- 50 grama ječmenog brašna
- 1,5 do 2 decilitra kisele vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice morske soli
- 1 kašičica kima
Pomešate suve sastojke, a onda dodate vodu i ulje. Trebalo bi da dobijete jako gustu smesu. Mokrim rukama oblikujte loptice i stavljajte ih u pleh u koji ste stavili pek papir.
Pleh ubacite u zagrejanu resrnu i pecite ih desetak minuta. Što su manje, brže će se ispeći.
Prijatno!
Postovana, da li smem da popijem caj i vodu oko 6h iako planiram da doruckujem oko 9h?
Može. Uzimanje tečnosti se ne preporučuje baš blizu obroka zbog boljeg varenja.