Mirišljave lepinjice

04/02/2016

Mirisljave lepinje s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ove lepinje sam nazvala mirišljave jer se u njima nalazi puno začina. Ali zbog jednog od njih, ove lepinje možda nisu za radni dan. Ma koliko da lepo mirišu dok se peku, u sebi imaju belog luka 😉 .

Potrebno vam je:

  • 50 grama ražnog brašna
  • 50 grama heljdinog brašna
  • 50 grama ječmenog brašna
  • 1,5 do 2 decilitra kisele vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1 kašičica kima

Pomešate suve sastojke, a onda dodate vodu i ulje. Trebalo bi da dobijete jako gustu smesu. Mokrim rukama oblikujte loptice i stavljajte ih u pleh u koji ste stavili pek papir.

Pleh ubacite u zagrejanu resrnu i pecite ih desetak minuta. Što su manje, brže će se ispeći.

Prijatno!



2 komentara

Ostavite komentar