Kažu da dobra i jaka hrana tera viruse i prehladu. Pa sam zato ovog jutra spremila tešku kategoriju, a opet sam spremila doručak za 10 minuta.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Obećala sam da ću ove godine imati više predloga za post, i nameravam da održim to obećanje. Ovog puta nije u pitanju post na vodi, već na ulju i ribi.
Naletela sam pre neki dan na sardele, fino usoljene, ali opet ne previše slane da ne mogu da se jedu u kombinaciji sa maslinama. Uzela sam 100 grama zelenih maslina i samlela ih u blenderu sa nekoliko kašika maslinovog ulja i prstohvatom sušenog ruzmarina. So nipošto ne dodavati jer nećete moći da jedete.
Isekla sam hleb na kriške (kliknite za recept hleba), malo ih namazala sa maslinama, stavila sardele i rukolu. Rukola, ili neki drugi zeleniš su obavezni, da malo razblaže jelo.
A onda sam slikala da to sve lepo izgleda za blog. Kada sam završila sa fotografisanjem, sela sam da jedem kao i sav normalan svet. Zasukala sam rukave i prstima istinila sardele, odvojila one male koskice, i u malim parčićima ih muljala sa maslinama i stavljala na hleb. Uz ogromne količine rukole. Sardele su jake i slane, masline isto, rukola malo ljutkasta i lepo rezi. Za mene, ovo je savršena kombinacija. I miriše na more. Kada bih zatvorila oči, bila bih ubeđena da sedim u hladu na nekoj obali, da je more tu ispred mene, krošnja drveta iznad, a dobro domaće vino na stolu.
Eto tako…..
Ako vam je kombinacija maslina i sardela previše jaka, na hleb stavite samo dobro hladno ceđeno maslinovo ulje. I preko njega istitnite sardele.
I prijatno!
Postovana Ana, gde ste kupili tako dobre sardele? Pozdrav.
Našla sam ih u Aromi, mislim da je bilo jedno pkovanje 🙂 Pogledajte.