Mini tortilje sa jajima i paprikom

09/10/2015

Male tortilje 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kada sam ustala znala sam da mi se jedu paprika i jaja. Ali nisam znala šta bih od peciva. Malo sam prešaltala po blogu, naišla na recept za tortilje, pa ga preradila, onako iz glave, za malu količinu. Sve što vam je potrebno jeste:

  • brašno
  • mast
  • so
  • mlaka voda
  • kačičica praška za pecivo

Ja samo koristila sperltino integralno brašno. U činiju sam ubacila 150 grama, dodala malo morske soli, kašičicu praška za pecivo i sve promešala. Uzela sam dve pune kašičice masti i razmutila ih u činiji. Da mast omekša. Onda sam je prebacila u brašno i dodala oko 1 decilitar mlake vode. Zamesila sam testo i doradila ga na ploči. Dobićete masnu smesu koja se uopšte ne lepi. Ne bi trebalo da bude tvrda, več mekana. Izvajala sam četiri loptice koje sam onda razvaljala oklagijom u krugove. Od ove smese možete da napravite dve veće tortilje ili četiri male. Ja sam izabrala male. Tako mi se dopalo.

Male tortilje 5 s

Zagrejala sam tiganj, posula ga malo brašnom (nikakva dodatna masnoća vam nije potrebna) i ubacila tortilju.

Male tortilje 4 s

Ringla ne bi trebalo da bude na najačem da vam ne bi izgorele i pocrnele, nađite neku srednju vrednost.

Male tortilje 3 s

Budu brzo gotove, možda se peku po minut sa svake strane.

Kada su bile gotove, stavila sam ih u kesu, očistila tiganj od brašna i stavila malo svinjske masti. Ubacila sam dva jaja, a onda ih varjačom izmešala. Tako sam dobila kajganu u kojoj su vidljivi žuti i beli delovi. Kada su jaja bila gotova, stavila sam ih na tortilje, dodala još malo masti i ubacila iseckanu papriku. Ovako prženu je najviše volim. Skoro više od ajvara.

Male tortilje 1 s

I to je to. Možete da nafilujete svaku tortilju, a možete i da napravite male sendviče.

Prijatno!1 komentar

  1. Probala, za sve koristim speltu a ponekad dodam izblendane ovsene pahulje. Izvježbala sam spremanje palačinki od ovsenih pahulja. Pozdrav

Ostavite komentar