Mini pljeskavice sa ljutim sosom

09/02/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela
Za mini pljeskavice vam treba:
  • 400 grama junećeg, dva puta mlevenog mesa
  • srednja glavica crnog luka
  • malo kisele vode
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber, kumin

Mini pljeskavice1

Pola glavice crnog luk iseckate što sitnije, dodate začine, malo maslinovog ulja i malo kisele vode, ali zaista malo. Sve dobro umesite rukama i ostavite da stoji nekoliko sati.

Za to vreme možete da spremite sos, koji kasnije možete da podgrejete ako treba.

Za sos vam treba:

  • 1/3 sosa od paradajza (kutija od 500 militara, bez dodatog šećera)
  • preostala polovina crnog luka
  • čen ili dva belog luka
  • so, biber, čili
  • malo maslinovog ulja
Zagrejete ulje, ubacite crni luk i kada počne da se cakli dodate sitnno naseckani beli luk. Kada on dobro zamiriše, dodate paradajz sos i začine. Što više čilija, meni je bolje, ja sa pomalo vatrena žena 😉
Pljeskavice ispečete u dobrom tiganju sa malo ulja. Zajedno sa njima, izgrilujete malo tikvice i sve to složite u tanjir sa matovilcem i čeri paradajzom. I pospete ljutim sosom.
Mini pljeskavice 2
Prijatno!



Ostavite komentar