Kuva i piše: Ana Ćubela Kalifornijska pastrmka je jedna od najrasprostranjenijih …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Pola glavice crnog luk iseckate što sitnije, dodate začine, malo maslinovog ulja i malo kisele vode, ali zaista malo. Sve dobro umesite rukama i ostavite da stoji nekoliko sati.
Za to vreme možete da spremite sos, koji kasnije možete da podgrejete ako treba.
Za sos vam treba:
- 1/3 sosa od paradajza (kutija od 500 militara, bez dodatog šećera)
- preostala polovina crnog luka
- čen ili dva belog luka
- so, biber, čili
- malo maslinovog ulja
Zagrejete ulje, ubacite crni luk i kada počne da se cakli dodate sitnno naseckani beli luk. Kada on dobro zamiriše, dodate paradajz sos i začine. Što više čilija, meni je bolje, ja sa pomalo vatrena žena 😉
Pljeskavice ispečete u dobrom tiganju sa malo ulja. Zajedno sa njima, izgrilujete malo tikvice i sve to složite u tanjir sa matovilcem i čeri paradajzom. I pospete ljutim sosom.
Prijatno!