Kuva i piše: Robert Denić Sastojci: – 2 čaše ražanog brašna ( …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Vratila sam kačkavalj u svoj život i to na velika vrata. Za poslednjih nekoliko meseci sam ga pojela možda par puta, a nema razloga da ne bude tu češće. Sveža mocarela je fantastična, ali kačkavalj je kačkavalj, volim ga i neću ga se odreći u potpunosti.
U restrikciji ga naravno nisam koristila, ni dugo posle nje, ne zato što se ne sme, već sam jednostavno izgubila naviku kupovine. Najveća lepota hrono ishrane je to što samo par stvari postoji kojih treba zauvek da se odreknete, većina je dozvoljena, ali bez preterivanja.
A gde je bolje staviti ga nego na picu.
Za ovo testo vam je potrebno:
- 200 grama ražanog brašna
- 2 čašičice praška za pecivo
- kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 125 militara vode
Umešate suve sastojke, a onda dodate ulje i vodu. Zamesite testo, razvaljate ga oklagijom i šoljom ili čašom vadite krugove.
Mogla sam da ga razvaljam tanje, ali mi je odgovaralo ovako jer je izašlo devet komada, taman za veliki pleh za rernu. Nisam imala vremena da pečem dva pleha. Ali vi možete ako želite.
Stavila sam ih na pek papir i ubacila bez fila u zagrejanu rernu da se uhvati blaga korica. Trebalo im je nekoliko minuta. Onda sam ih izvadila i filovala.
Pomešala sam gusti paradajz sos sa origanom i malo soli, namazala ih. Šunku sam cepkala i stavljala preko, zatim dodala naredndani kačkavalj (oni koji su u restrikciji neka stave svežu mocarelu), malo mladog luka i opet preko svega toga po kašičicu sosa.
Pekla sam ih na 220 oko 10 minuta.
Prijatno!
SAVET: Ako vam je paradajz sos redak, ubacite ga u šerpicu, pomešajte sa začinima i pustite ga da se krčka malo. Ne samo što će se zgusnuti već će biti neuporedivo ukusniji.
Da li bi mogle da se dodaju pecurke i da se sunka pomesa sa pancetom, za one koji nisu u restrikciji?
Možete da pomešate
Hvala na odgovoru! Da iskoristim priliku i da Vas pohvalim, zaista ste divni!!!
Hvala 🙂
Dobro veče, nedavno sam čitala o hrono ishrani i jako me interesuje. Možda ću postaviti glupo pitanje ali…Paradajz sos se pravi kao i obično što se pravi :ulje-brasno-paradajz. naravno dozvoljeno brašno. hvala unapred
Ja nikad ne stavljam brašno u sos. Samo ga pusim da se dovoljno dugo krčka, sam se zgusne.
Da li moze ovo za rucak u restrikciji,bez sira/kackavalj?
Ne, testo samo za doručak u restrikciji.
Može li biljni kačkavalj umesto mocarele u restrikciji?
Biljne zamene za mlečne proizvode ne koristimo nikad. Ni za vreme restrikcije, ni posle. koristimo samo prave stvari. Možete svežu mocarelu umesto kačkavalja.
Da li se negde može kupiti paradajz sok za čorbicu koji ne sadrži šećer?
Može, samo gledajte deklaraciju. Cirio nema dodatog šećera
Sta mislite, da li bi bilo ok malo ispeci pizze, zatim ih filovati po zelji i staviti u zamrzivac, pa ih izvaditi i ispeci kad ih pozelimo za dorucak? Ne znam kako bi se ovo testo ponasalo na taj nacin, ali to bi bilo kao kupovne mini pizze, samo mnogo bolja varijanta.
Nikad nisam zamrzavala testo za pizzu, ali bih ga zamrzla svežeg a fil stavljala pred pečenje.
Da li uz ovo moze da se jede kiselo mleko?
Ne bi trebalo jer je već sir na njima.
Pozz Ana..samo da predlozim da prvo stavite sos od paradajza pa kackavalj a tek na njega ostale sastojke koje volite. Tako je to u originalnim picama. Kackavalj se super rastopi a ne izgori. U krajnjoj liniji, ne kosta nista da probate. Jos jedan pozz..