Mini palačinke sa ajvarom

16/12/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Volim jaja i rado ih jedem. Gledam da ih imam na meniju barem tri puta nedeljno. Nemam nikakvih zdravstvenih problema da sam svesna toga pa sebe ne ograničavam po pitanju broja. Ali ni ne preterujem sa njima kao ni sa bilo kojom drugom namirnicom. I onda kada ih jedem trudim se da ih jedem bez dodataka. Bez sira, bez suhomesnatog. Naravno, uvek ima izuzetaka.

Ne postoji neki zdravstveni razlog za to, već na taj način držim svoju ishranu raznovrsnom. Ako bi u svakom obroku sve mešala, verovatno bih sa svime preterala.

Mini palacinke sa ajvarom 1 s

Ovog jutra sam kuvala jaja. Dva do tri minuta u ključaloj vodi. Ne volim kada se preterano prekuvaju. Samo sam ih oljuštila i posula ćurokotom, savršeno se slažu. Prošli put kada sam pisala o ćurokotu rekla sam da ne može da se lako pronađe. Izgleda da su se stvari promenile pošto je tetka pre poar dana donela punu kesu sa pijace. Kaže da nije bio ni skup.

Uz jaja sam pravila mini palačinke. Mrzelo me je da bilo šta drugo spremam. A našla sam svoju meru brašna i vode tako da mi se stvari ne vuku po kući. Volim da napravim dobar hleb, to je za mene broj 1 kada je doručak u pitanju. Ali sam povremeno lenja.

Potrebno vam je:

  • 2 pune kašike heljdinog brašna
  • 1 ravna kašika ajvara
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Prstohvat morske soli
  • Kisele vode dok ne dobijete smesu gušću nego za obične palačinke

Ovo je mera za mene. Nisam preterano visoka osoba i ove četiri male palačinke koje sam dobila su mi sasvim dovoljne. Vi količinu prolagodite sebi i svom apetitu.

Ili broju ljudi ako imate društvo na doručku.

U činiju stavite brašno i so i promešajte. Dodajte malo kisele vode, ulje i ajvar. opet promešajte. Ako je previše gusto dodajte još malo kisele. Mislim da sam potrošila oko decilitar.

Kašikom vadite smesu u tiganj za palačinke. Jedna kašika – jedna palačinka.

Pecite po minut sa obe strane.

Mini palacinke sa ajvarom 3 s

Prijatno!Ostavite komentar