Mini pogača sa duvan čvarcima

13/07/2015

Mini lepinja 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Čvarke nisam jela mesecima, zaboravila sam i da postoje. Sramota. A onda juče ujutru uđem u malu lokalnu radnju da kupim jaja i vidim ih – duvan čvarci, moji omiljeni.

I odmah promena plana za doručak. Umesto mafina pravim pogaču, neku manju da mi se ne vuče po kući. A na lepinju mlad sir i čvarci. Hmmm.

Mini pogača

Za nju vam je potrebno:

Samo malo ljubavi i pažnje 😉 .

  • 110 grama ražanog brašna
  • 110 grama speltinog brašna
  • 150 militara obične vode
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice praška za pecivo

Pomešate suve sastojke, a zatim u njih dodate ulje i vodu. Zamešate kašikom, pa izručite testo na pobrašnjenu radnu ploču. Nemoje da dodajte još mnogo brašna. Tek toliko da testo prestane da se lepi a da ostane meko.

Formirajte loptu, nauljite je i pospite semenkama po želji. Ja sam koristila smrvljen lan i susam. I ostavite je sa strane dok se rerna ne zagreje sve sa plehom. Kada je rerna postigla temperaturu od 22o stepeni, izvadila sam pleh, stavila pek papir i pogaču na njega. Vratila sam pleh u rernu i pustila je da se peče nekih 20 minuta. Probajte čačkalicom da li je gotova. Ako se ništa ne lepi, spremna je za vađenje iz rerne.

Mini lepinja 2 s

Nemojte odmah da je sečete da ne bi ste nožem slepili unutrašnjost. Pustite je da se malo ohladi, ne mora mnogo, deset minuta će biti sasvim dovoljno.

Prijatno!Ostavite komentar